Ons kantoor is aangesloten bij Baerz & Co, een krachtenbundeling van een selectie van first-class woningmakelaars in Europa. Voor meer informatie omtrent al deze objecten kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Landhuis price on request in MEIJEL

MEIJEL Kampsteeg 45 - 5768 PN The Netherlands


Pieter van Santvoort profile image
Pieter van Santvoort
Real estate agent
+31 (0)40 269 2530
pieter@vansantvoort.nl

Sault Luxury Real Estate

Living area
169m2
Plot size
20265m2
Bedrooms
4

Description

Complete equestrian accommodation situated on a plot of 2 hectares in the countryside of Meijel near Equestrian Centre de Peelbergen!

This beautiful accommodation includes a detached house, 3 stables with a total of 47 horse boxes, riding hall, spacious outdoor arena, galloping track, several paddocks and pastures and a modern reception / office space.

The property is well maintained and is located a short distance from forest and nature reserves with various riding facilities. Equestrian Centre de Peelbergen is less than 20 kilometers away.

House:

Ground floor:
The hall has an oak floor, stucco walls and a stucco ceiling with moldings and recessed lighting. In the hall is a new meter cupboard (2019) located. A fixed, wooden staircase provides from the hallway to the 1st floor. The living room has an oak floor, stucco walls and a stucco ceiling with moldings and built-in LED lighting. There is also air conditioning available. Several large windows in the front and side wall of the house provide plenty of light. The over the entire length of the house expanded, L-shaped living kitchen has a tiled floor with underfloor heating, stucco walls and stucco ceiling with recessed lighting (LED). The very complete and luxurious kitchen in wall arrangement with appliances wall is equipped with a granite worktop, sink, gas hob, wide oven, microwave oven, dishwasher, American fridge, radiator and plenty of storage space through the many drawers. The kitchen enjoys lots of light through the large windows and sliding doors over the entire back rear facade. A door offers direct access to the garden. From the kitchen via a wooden staircase to the standing height, basement accessible. The utility room is finished with a tiled floor, stucco walls, stucco ceiling and equipped with connections for washing equipment. The utility room provides access to the kitchen, the toilet and the shower room. The fully tiled bathroom has a toilet, natural ventilation and the preparation of the boiler, which is attractively concealed.
The shower room is fully tiled and fitted with stucco ceilings. The shower room is equipped with a walk-in shower, a fixed washbasin in bathroom furniture and a design radiator. The kitchen is through double doors connected to the bedroom, situated in the former garage. This bedroom is finished with an oak floor, stucco walls and a stucco ceiling with recessed LED lighting. A large window in the facade provides plenty of light and a door provides access to the backyard. Above a portion of the bedroom is a storage attic located.

1st Floor:
The landing provides access to 3 bedrooms. Adjacent to the master bedroom is a bathroom en suite situated. The master bedroom has air conditioning and is carpeted, stucco walls and a stucco ceiling. Furthermore, this room has a roof window and a practical closet. From this bedroom there is a walking door to the flat roof as well as the adjacent bathroom. The bathroom en suite is fully tiled and equipped with a freestanding bath, a separate shower, a floating toilet and a fixed washbasin in storage. The 3rd and 4th bedrooms are equipped with carpeting, stucco walls and a stucco ceiling with built-in LED lighting. One of these rooms is used as a walk-in closet. The other room features a dormer window (2016) and therefore enjoys plenty of natural light and extra space.

Garden and yard:
The garden surrounding the house is well cared for and features a natural stone terrace at the rear, a lawn and perennial, mature planting. A laurel hedge provides the separation. The yard is partially paved through concrete bricks. The plot is accessible by 2 ramps, both closed with a wooden gate. The durable, creosote wood fence of the plot was installed in 2010.

Equestrian accommodation:

Horse Stable I (approx. 47x11 mtr):
The horse stable is located directly behind the main house and constructed of masonry. The roof is covered with asbestos-free corrugated iron. The stable is equipped with 14 horse boxes, 3 washing and 3 grooming places, a tack room. The stalls are finished with partly bamboo, partly galvanized front and partition walls, sliding doors and the back walls are covered with rubber. The washing and polishing areas are finished with a rubber floor and the back walls are partially covered with rubber. The washing areas are equipped with hot and cold water. Also located next to the washing and cleaning areas are a storage room and a laundry room, which has a 50 amp connection for industrial washing machines. The corridor from the stables to the indoor arena has been fitted with new cupboards that provide plenty of storage space for blankets, saddle pads, and so on. The tack room has tile flooring, a sink and closet space. A sliding door in the side wall provides access to the yard from the stable area. In addition, a corridor from the stable provides access to the riding hall with adjacent reception and office space. There is also a toilet room and a 2nd reception/office area situated in the corridor which is currently used by the grooms. This 2nd reception / office space is equipped with a kitchenette in wall arrangement. The fully tiled toilet room is equipped with a toilet and double sinks. The beautifully finished and insulated reception room with adjoining office space has a tiled floor with wood look which is partially equipped with underfloor heating. This room has air conditioning. Two new large windows offer a direct view of the indoor arena. In the reception area is a kitchenette realized with dishwasher, sink and refrigerator. Next to the kitchen is also a large window with doors to the adjoining terrace. This room enjoys a pleasant light and a pleasant connection with the surrounding countryside. There is also a nice bar setup. The office space is accessible from the reception area
accessible through double doors.

Riding hall (approx. 21 x 45 meters):
The riding hall is constructed of steel trusses, sheet metal walls and the roof is covered with asbestos-free corrugated iron, which is partly translucent. The riding hall was built in 2000 and has been modernized several times. The walls of the hall are insulated. The indoor arena (approx. 21 x 45 meters) is equipped with an ebb and flow floor (Wijlaars, approx. December 2019) with a new wooden box edge. Large sliding doors in the side wall provide access to the yard.
On the right side of the riding hall in 2011 a hangar was realized, built with steel trusses and provided with an asbestos-free corrugated iron roof. This hangout (approx. 6 x 25 meters) is ideal for storage and storage of hay and straw. The shed is equipped with a paved floor and lighting.

Horse Stable II (approx. 46 x 11 meters):
The detached, 2nd horse stable is constructed of masonry and the roof is covered with sheet piling and equipped with a wide skylight in the ridge. Double wooden doors in the front facade provide access to the front part of the the barn.
This section is equipped with 7 horse stalls present. These horse boxes (approx. 3.5 x 3.5 meters), are all equipped with partly bamboo and partly galvanized front and partition walls, sliding doors and the rear walls are covered with rubber. The tack room is finished with a tiled floor, stucco walls, a stucco ceiling and fixed closet space. At the rear of the stalls is a storage area realized, which is accessible from the yard through double doors in the side wall. The storage space is finished with a concrete floor.

In the second stable section, 14 horse stalls, 2 saddle rooms and 2 washing and grooming areas are located. The stalls are all equipped with partly bamboo and partly galvanized front and partition walls, sliding doors and the rear walls are covered with rubber. The washing and cleaning areas are equipped with a rubber floor and partly tiled and partly rubber walls. There is also a separate energy-efficient boiler here. This stable area is accessible from the yard by means of large wooden sliding doors in the rear wall and a wicket door in the side wall. Tack room I and II are finished with a tiled floor, stucco walls and an insulated roof. In these saddle rooms is a kitchenette situated with a sink and cabinets.

Horse Stable III (approx. (18 x 9 meters):
The 3rd horse stable is located behind the outside arena and constructed of timber frame construction and a corrugated roof. There are 12 stables, approx. 3 x 3 meters, situated with partly bamboo bamboo and partly galvanized walls with sliding doors. There is also electricity available.

Manure plate:
The manure slab is located at the rear of the property. It is constructed of stackable concrete lego blocks and a concrete floor (ca. 2019). The 2-part manure slab allows for the separation of straw and shavings.

Sprinkler pit:
Next to the manure pad is a sprinkler well (ca. 2008) located with a well pump for sprinkling the outdoor facilities (and formerly the riding hall).

Outdoor arena:
The spacious outdoor arena is equipped with an ebb/flood floor and a sprinkler system. On the long side of the arena is a wooden garden house with terrace. The outdoor arena is linked to the galloping track. On the left side of the outdoor
arena a wooden roof is placed. The refrigerator and coffee machine ensure that while enjoying a drink can enjoy the fantastic view on the outdoor arena.

Meadows:
The pastures are fenced with wooden posts and electric fence. The pastures are divided into 8 sections. Some of them are separated by a middle path.

Paddocks:
A portion of the pastures is set up as paddocks (approx. 25 x 40 meters), which are fenced with wood and electric fence.

Galloping track:
The galloping track, accessible from the generous outdoor arena and yard, is laid out around the pastures.

Details:
- Contents house: approx. 550 m3.
- The house was largely renovated and modernized in 2014-2015.
- The windows have wooden frames with double glazing.
- The house is on the first floor with air conditioning.
- The floor is made of wood.
- The property is connected to gas, water, electricity and sewerage.
- The equestrian accommodation has been completely renovated in recent years. Among other things, the walls of the riding hall have been insulated, the washing and polishing areas have been renewed, the reception area has been rebuilt and modernized and the corridors in the stables as well as the stables themselves have been fitted with a new floor of rubber mats.
- There is an environmental permit for keeping 40 horses over 3 years old.
- There is no Nature Protection Act license present.
- The whole is situated in a very quiet location, yet on a short distance of the village Meijel with all amenities.
- An easily accessible location, near several highways, such as the A67 and A2 towards Weert, Venlo and Eindhoven.

For further information or to make an appointment for a viewing,
please contact our office in Helmond.

Features

Transfer of ownership
Price on request
Status
beschikbaar
Acceptance
in overleg
Reference
N/A
Construction
Kind of house
Landhuis
Building type
vrijstaande woning
Construction period
1963
Energy rating
N/A
Roof type
zadeldak
Rooms
6
Bedrooms
4
Bathrooms
2
Surface Areas And Volume
Living area
169 m2
Other indoor space
12 m2
Exterior space attached to the building
N/A
External storage space
992 m2
Volume in cubic meters
635 m3
Plot size
20265 m2
facilities
Schuifpui
Dakraam
Natuurlijke ventilatie
Baerz & Co Property Brochure

Brochure

Download
or

Information / Viewing request

Videos

Photos